Persoonlijke ontwikkeling

“Er is een leven naast mantelzorg”

In de workshop “Er is een leven naast mantelzorg” krijgt u tips en handvatten om overeind te blijven in een periode van mantelzorg. Je kiest niet voor mantelzorg, maar het overkomt je. Zo was Eve van Dijk in 2014 samen met haar man mantelzorger voor haar schoonmoeder van 92 jaar.
Ze weet nog goed hoe het begon: Op vrijdagmiddag 16.00 uur belde haar schoonvader van 93 met de vraag: “Zeg, als je nog boodschappen moet doen, neem je dan een halfje wit mee?”.
Alles wat Eve in deze periode meegemaakte en geleerd heeft, heeft haar gestimuleerd om een bureau voor mantelzorgondersteuning op te richten. Inmiddels bestaat Kappa Helpt! al weer 4 jaar en is een begrip in de Zaanstreek. De medewerkers van Kappa Helpt! nemen tijdelijk de taken van de reguliere mantelzorger over. De eerste match werd in oktober 2015 gemaakt. Vanaf de kennismaking bezocht Helen elke woensdagochtend een meneer met Alzheimer, zodat zijn vrouw met een gerust hart van huis kon om drie uur met haar vriendinnen te zwemmen.

Tijdens de lezing is er ruim gelegenheid om verhalen en ervaringen te delen. Ook is er tijdens en na de lezing gelegenheid om vragen te stellen. Misschien vraagt u zich wel af of u mantelzorger bent. Of weet u niet bij wie u met uw vragen terecht kunt. In ieder geval gaat u naar huis met allerlei tips en handvatten om het mantelzorgen langer vol te houden. Want er is tenslotte ook een leven naast mantelzorg.
Meer informatie

Extra info

Data:
Woensdagochtend 6-11 van 10.00-12.00
Dinsdagavond 12-11 van 19.30-21.30

Locatie: Bieb Zaandam, Westzijde 170a, Zaandam

Kosten: € 7.50 per lezing

Geef bij opgave voorkeur voor de ochtend- of avondworkshop aan.

Docent: Eve Dijk

Doelgroep

  • Jongeren 12+
  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties