Doe het zelf

Bijenwerk

Bijenpraat, Bijenkunst en Bijenwerk zijn avontuurlijke praktijkontmoetingen voor ieder die geïnteresseerd is in de bij. Laat je zintuigen prikkelen en gebruik je handen en je hoofd. Ga met kunstenaar Kyra Cramer en imker Annemieke Timmerman in gesprek over de bij in natuur, kunst, wetenschap.
Bijenfluisteraar Annemieke Timmerman en Bijenkunstenaar Kyra Cramer werken samen en brengen het mooiste van verschillende bijen-werelden bij elkaar. Onze fascinatie voor honingbijen is groot: bijen verdelen taken, communiceren, dansen, bouwen, voeden op, maken honing en was, vechten en steken als het moet. De bijen en hun inspirerende leefwereld staan centraal. Denken en doen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in al onze lezingen en cursussen. Het is echt 'train je brain' in zowel letterlijke als figuurlijke zin.

Samen met jullie gaan wij in dialoog om het bijenvolk te ont-dekken.
Luister, vraag, kijk, voel, ruik, proef, luister, associeer en begrijp. Verwonder je hoe een bijenkunstenaar door bijen bemind wordt. Het Bijenvolk leeft! Het wezen wordt aangeraakt en onderzocht. Kijk door de microscoop. Laat je betoveren door de smaak van honing en de bouwkunst van de bijen. Jij ontmoet de bij en komt er .… dichter bij.
Wordt behendig in de omgang met bijen, verwerf technieken en leer ambachtelijk, kleinschalig werken. Leer over bijenwelzijn en over de florerende natuur. De bijenfluisteraar gaat 'in de bijen'. Als je zelf aan de slag gaat, dan werk je met echt bijenmateriaal: natuurlijk met de bijen zelf, in een leskast, met honing, bijenwas, propolis, stuifmeel en meer.

Vooropleiding en niveau
Tenzij anders aangegeven zijn de lezingen en cursussen voor eenieder toegankelijk.

Voor alle doelgroepen
Bij voldoende animo organiseren wij bijenkunst, bijenwerk en/of bijenpraat op maat, bijvoorbeeld voor jongere kinderen op de woensdagmiddag of voor een teambuilding. Ook zijn excursies mogelijk naar een bijenpark (imker en bijen aan het werk), bijentuin (bijen en planten), bijenmuseum (bijenkunst) of atelier.

Meer informatie
Kosten: afhankelijk van onderwerp, frequentie en duur vanaf 15 euro
Locaties: De Bieb Westzijde 170a of FluXus Klaaskaterstraat 7b
Inschrijven: laat rechtsboven aan deze pagina een bericht achter voor als je meer informatie wilt of als je een volgende keer wilt meedoen. De docent neemt dan contact met je op.

Docent: Annemieke Timmerman

Doelgroep

  • Kinderen t/m 12 jaar
  • Jongeren 12+
  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties