Cultuur & Geschiedenis

Cursus Schrijven over geschiedenis

Voor wie zich graag in het verleden verdiept en er zelf over wil schrijven organiseren Gemeentearchief Zaanstad en de Volksuniversiteit Zaanstreek een praktische cursus.
Als je over geschiedenis schrijft heb je te maken met specifieke vragen: in welke tijd vertel je het verhaal? Zet je alle gebeurtenissen in chronologische volgorde of pak je het anders aan? Hoe maak je het spannend? Hoe typeer je een persoon? En welke literaire technieken kun je gebruiken?

Cursusleider Mirjam Janssen legt het allemaal uit: ze werkt al jaren als eindredacteur van historische tijdschriften en schrijfdocent. Jan van der Male van Gemeentearchief Zaanstad laat zien hoe je zelf archiefonderzoek kunt doen.

Na afloop van de cursus weten de deelnemers hoe zij hun historische verhaal kunnen vertellen en hoe zij er informatie voor kunnen vergaren. Ook krijgen ze tips om verder te lezen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze bereid zijn enig ‘huiswerk’ te maken. Na de eerste les krijgen ze een zoek- en schrijfoefening op, die de tweede les wordt besproken.
Meer informatie

Extra info

Wanneer: Maandag 7 en maandag 28 mei, 14.00 uur tot 16.00 uur
Waar: Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam
Kosten: 69,95 euro per persoon (inclusief lesmateriaal en thee/koffie)
Inschrijven: Deelnemers kunnen zich opgeven via mirjam.janssen@kpnmail.nl
Meer informatie: Mirjam Janssen, tel. 06-15546917, of www.schrijvenovergeschiedenis.nl

Docent: Mirjam Janssen

Doelgroep

  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties