Computer & nieuwe media

Cursus Typevaardigheid

Computers zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Huiswerk en werkstukken moeten digitaal ingeleverd worden en steeds meer toetsen worden digitaal afgenomen. Als je leert typen volgens het 10-vingersysteem blindtypen heb je daar niet alleen op school gemak van, maar ook de rest van je leven.
Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk; een cursus Typevaardigheid. Maar met deze cursus leer je spelenderwijs typen met 10 vingers. Je maakt gebruik van een online programma dat bestaat uit verplichte én extra opdrachten, je speelt leerzame games en je kunt gadgets verzamelen.

Blind kunnen typen met 10 vingers heeft veel voordelen. Het kost minder tijd als je niet naar je toetsenbord hoeft te kijken. Ook kan je je aandacht beter bij de tekst houden. Met 10 vingers typen gaat zo automatisch, dat je ook begrijpt wat je typt. Als je goed leert typen, krijg je niet zo snel nekklachten, je hoeft niet elke keer je hoofd op en neer te bewegen van je scherm naar je toetsenbord en weer terug. Ook je zithouding en de stand van je handen zijn belangrijk om goed aan te leren.
Meer informatie

Extra info

De cursus is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Duur van de cursus is 15 weken, waarvan 12 lessen van 1 uur op locatie en 3 thuisstudielessen.

Data:
De cursus begint op woensdag 12 september 2018
van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Locatie:
Bieb voor de Zaanstreek, Westzijde 170a, 1506EK Zaandam.

Kosten:
€ 130,- euro. (inclusief laptop gebruik en materiaal)

Minimaal aantal deelnemers: 5
Maximaal aantal deelnemers: 10

Meer informatie?
Bezoek mijn website: www.TypTalent.nl

Docent: Els Leegwater

Doelgroep

  • Kinderen t/m 12 jaar
  • Jongeren 12+

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties