Persoonlijke ontwikkeling

Hoe schrijf je een verhaal

Verhalen hangen in de lucht en wachten tot iemand ze ziet en ze opschrijft. Maar hoe doe je dat? In deze tienweekse cursus leer je hoe je de grote lijnen van je eigen verhaal kunt 'vangen' en op papier kunt krijgen. En je zult ervaren dat schrijven eenvoudiger is dan je dacht.
Voor elke beginnende schrijver is er een verhaal dat alleen hij of zij kan schrijven met zijn of haar achtergrond en ervaring.. Deze cursus is een zoektocht naar jouw verhaal. Je maakt kennis met de verschillende manieren waarop je je verhaal kunt vormgeven, zoals het gebruik van het perspectief, het creëren van een spanningsboog, de manieren waarop je met de 'tijd in je verhaal' omgaat en het toewerken naar een plot, Ook krijg je schrijfoefeningen om je eigen stem te leren kennen.


Deze cursus is een eerste kennismaking met verhalenschrijven. Na voltooiing van de schrijfcursus kun je je bij mij opgeven voor verdere schrijfbegeleiding eventueel op individuele basis.

Deelnemers over de cursus:
'Een avontuurlijke zoektocht naar je schrijverskwaliteiten. Bettina is empathisch, luistert en haalt het beste in je naar boven.' - Rineke, cursiste 2009-2015

'De schrijflessen van Bettina zijn inspirerend en informatief. Bettina denkt met je mee, geeft opbouwende kritiek, helpt je de verhaallijnen scherp te houden, je personages te leren kennen en de scènes goed neer te zetten. Ze laat je zien hoe je met emoties om moet gaan en ruimtes moet beschrijven en hoe die twee elementen elkaar kunnen versterken. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd. Van de basis tot aan het schrijven en herschrijven van een scène heb ik uiteindelijk een compleet manuscript geschreven. De volgende stap is op zoek gaan naar een geschikte uitgeverij.' - Saskia Huibregtse, Monnickendam, cursiste vanaf 2009

'Als je in een creatief schrijfproces zit, dan wil je nog wel eens door je gedrevenheid bepaalde zaken over het hoofd zien. Bettina geeft gerichte feedback en denkt heel goed met je mee over dit proces. Met haar begeleiding en opmerkingen kun je hierin gaan filteren, zonder dat zij deze creatieve stroom manipuleert. Ik zou elke beginnende schrijver aanraden om zo'n mooie samenwerking aan te gaan.'
- Peter van Essen, Amsterdam 2015

'Van kort en bondig naar een verhaal schrijven. Dit lukt al na enkele lessen. Ingrediënten hiervoor zijn: enthousiasme, inspiratie, leuke werkvormen en vakvrouw Bettina.' - Hennie Verhagen, cursiste vanaf 2016

'Met veel plezier volg ik al ruim zes jaar de schrijflessen van Bettina. Wat ooit begon als een aardig tijdverdrijf in een cultureel centrum groeide uit tot een echte hobby. Als ik schrijf ben ik even ergens anders, in mijn eigen wereld waar alles kan gebeuren. En het leuke is waar ik alles naar mijn hand kan zetten. In het dagelijks leven lukt me dat nooit. Ik heb heel veel geleerd van Bettina. Over hoe je een verhaal opbouwt en waar je op moet letten. Hoe maak je het interessant voor de lezer. Kortom, een prachtige basis om verder uit te bouwen. En wat ik ook heel leuk vind is dat ik nu veel vaker observeer… de verhalen liggen op straat.' - Gerda van Oosten, Purmerend, cursiste vanaf 2009.

Data:
De cursus bestaat uit tien lessen en begint op maandag 18 september,
van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Locatie:
Muziekschool Fluxus, Westzijde 148, 1506 EK Zaandam, lokaal 10.
Kosten:
€ 15,00 voor anderhalf uur. (Meld je je vòoor 15 augustus aan, dan krijg je een gratis exemplaar van een van mijn boeken De engel en de adelaar, Scherven, Porselein of Een doodgewone week.)

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Voor meer informatie over mijn boeken: neem een kijkje bij mijn profiel of bezoek mijn website: www.bettinadrion.nl

Docent: Bettina Drion

Doelgroep

  • Jongeren 12+
  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties