Cultuur & Geschiedenis

Muziek door de eeuwen

Hoe luister je naar muziek? Heb je altijd al meer willen weten over klassieke muziek, en hoe deze zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft? Welke “trucs” en technieken gebruikt een componist om ons te ontroeren en te boeien? In de lessen worden stukken van bekende componisten onder de loep genomen.
In zes lessen behandelen we zes invloedrijke stukken. Je leert te luisteren naar de stukken in de context van de tijd waarin ze gecomponeerd werden. Je leert meer over de componist, en de kenmerken van zijn/haar stijl. Componisten die aan bod komen zijn o.a. Monteverdi, Beethoven, Mahler, Debussy, Arvo Pärt, en Anna Thorvaldsdottir.
Meer informatie

Extra info

De lessen zijn 1.30 uur lang, en bestaan uit een introductie over de componist, en een luistermoment tijdens welke de deelnemers hun eigen commentaar en impressies kunnen opschrijven. Daarna bespreken we de commentaren, en diept de docent de verschillende technieken van de componist uit. Tot slot luisteren wij naar een paar korte stukjes van tijdgenoten van de besproken componist, zodat wij zijn/haar stijl wat meer in de context van de tijd kunnen plaatsen.

Docent: Liselotte Westerterp

Doelgroep

  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties