Persoonlijke ontwikkeling

Hoe krijg je het slimst jouw ideale baan? Die bij je past en die je écht wilt?

We gebruiken de sollicitatiebrief van Leonardo DaVinci als voorbeeld om jouw eigen kansen op je ideale baan aanzienlijk te vergroten. Solliciteren als Leonardo DaVinci.... Je leert het in één avond.
Hoe Leonardo DaVinci solliciteerde, en de baan kreeg!

Voor wie: Iedereen die een eerlijke voorsprong wil voor een leuke baan.
Wat heeft Leonardo Da Vinci met jouw sollicitatie en cv van doen, zal je jezelf waarschijnlijk afvragen. Het antwoord: heel veel. Leonardo was een zeer creatieve man, die op een originele manier zijn nieuwe werkgever van zijn kunde wist te overtuigen. En hij kreeg de baan... dat is wat we toch allemaal willen? Een andere invalshoek, waardoor ook jouw sollicitatie opvalt.

Inhoud: We leren hoe we onszelf laten matchen met wat een werkgever wil.
Ruim voordat Leonardo Da Vinci beroemd werd, de Mona Lisa schilderde en de bekende tekening van een mens maakte, was hij een werkman, wapensmid en ontwerper. In die tijd moest hij veel moeite doen om aan nieuwe opdrachten te komen. Om op te vallen tussen de andere kandidaten bij een opdracht voor de hertog van Milaan, stuurde hij een brief met een overzicht van wat zijn mogelijke bijdragen zouden zijn aan het project. Hij vertelde dus niet over zijn arbeidsverleden, niets over zijn voorgaande projecten, maar schreef een brief om te overtuigen en te verleiden. Hij verkocht zichzelf met dingen die hij voor zijn toekomstige werkgever zou gaan doen. Een fantastisch stuk persoonlijke marketing! En dat is precies wat jij ook gaat leren tijdens deze workshop.

Resultaat: Zo kom je op de goeie stapel.
Je schrijft jouw motivatiebrief/CV waarmee je jezelf ‘verkoopt’ aan je toekomstige werkgever. Geen waslijst met zaken die je in het verleden hebt bereikt, maar een creatief marketingdocument. Daarin heb je het over de voordelen die jij kan bieden aan je toekomstige werkgever en hoe je in het bedrijf past. Een document dat de lezer gaat verleiden en overtuigen van jouw kandidatuur.
Meer informatie

Extra info

Helaas stopt de Volksuniversiteit Zaanstad er per 31 december 2019 mee. Ik heb ook nog niet voldoende deelnemers om zelf een lesruimte te regelen.

Alternatief: VU Amsterdam in de OBA naast het Centraal Station
https://www.volksuniversiteitamsterdam.nl/mens-maatschappij/persoonlijke-ontwikkeling/twee-maal-zo-snel-lezen-drie-maal-beter-onthouden

Of een van de andere volksuniversiteiten, zoals Alkmaar etc. Check hun websites

Docent: Ary Velstra

Doelgroep

  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties

Je CV is voor de feiten, Je motivatiebrief zorgt voor de baan

LET'S GET IN TOUCH

Ben je geïnteresseerd, maar weet je net niet helemaal precies wat je mag verwachten? Mail me dan op ary@contemplate.nl voordat je je inschrijft