Computer & nieuwe media

WordPress website maken

WordPress website maken

Gedurende deze cursus leer je van begin tot einde je eigen website met WordPress te bouwen. Samen doorlopen we de stappen vanaf het aanvragen van de domeinnaam en het kiezen van een webhostingpakket tot het uiteindelijk online zetten van de eigen gebouwde website.
Dit houdt in dat je als cursist leert hoe je de WordPress software installeert, een thema voor de opmaak kiest en deze instelt, de indeling in pagina’s voor de website maakt, de pagina’s van inhoud, afbeeldingen en links voorziet en deze vervolgens in het menu plaatst, de standaard installatie van WordPress met widgets en plugins uitbouwt, de website optimaliseert voor de zoekmachines, een blog aanmaakt, enz.

Tijdens de cursus werken we met z'n allen met hetzelfde thema (ontwerp). Je krijgt echter wel de kennis aangereikt om na de cursus het thema zelfstandig te kunnen aanpassen en uitbreiden.

De cursus is geschikt voor startende ondernemers die een eenvoudige website wensen (die in een later stadium uit te breiden is!) en particulieren die een eigen website of blog wensen. Ook voor diegenen die de wens hebben om professionele websites in opdracht voor anderen te maken, kan dit een mooi beginpunt zijn!

Let op! Het bouwen van een webshop is in deze cursus echter niet van toepassing, omdat dit andere technieken vereist!

Bij 6 deelnemers gaat de workshop door (is tevens ook het maximum aantal).

Locatie: De Bieb in Krommenie, Heiligeweg 170, 1561 DM Krommenie (parkeren is gratis)
Data:26-9, 3-10, 10-10, 17-10, 24-10, 31-10
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Prijs: € 299,00 incl. BTW p.p.

Er zijn computers aanwezig, maar het meebrengen van een eigen laptop is natuurlijk altijd prima en misschien ook wel handiger!

Docent: Yvonne Alefs

Doelgroep

  • Volwassenen

Schrijf je in!

Schrijf je in op deze cursus. De gegevens worden direct naar de docent gestuurd. Met hem of haar maak je zelf je afspraken.

Reacties