Even voorstellen

Ed Carper

Wie is Ed Carper?
Ik ben altijd al wijnliefhebber geweest. Ging vaak naar Frankrijk op vakantie en langzamerhand raakte ik steeds meer gefascineerd door de wijn en hoe het gemaakt wordt. Het begon allemaal bij de Bordeaux wijnen en stapje voor stapje ging dat zich uitbreiden. Zo ben ik uiteindelijk uit nieuwsgierigheid een wijncursus gaan volgen. En wat bleek? Ik begon te ontdekken dat ze niet alleen in Frankrijk mooie wijnen maken. In andere landen maken ze nog meer fantastische en bijzondere wijnen! Daar móést ik meer van weten. Inmiddels mag ik mijzelf “Register Vinoloog” noemen. En sterker nog in 2017 stond ik in de finale van de “Vinoloog van het jaar” competitie!

En het zit ook al in de naam: Carper staat niet voor de zoetwatervis maar komt van het Latijnse “plukken”, je weet wel van “carpe diem” of te wel “pluk de dag”. Ja, druivenplukker en vandaar Carper Vinum.

Jarenlang heb ik in de ICT gewerkt. En hoewel ik daar veel mooie dingen heb gedaan, was er 1 ding dat er met kop en schouders bovenuit stak: een groep collega’s coachen om met z’n allen succesvol een einddoel te halen. Het heeft mij altijd veel voldoening gegeven om anderen in hun kracht te zetten en zich “thuis” te laten voelen in een team. En zo doe ik dat ook als ik een wijncursus geef!

Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn nieuwe levensdoel is om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten, want niet alleen vis moet zwemmen. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt, leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

WIJN CV:
Registervinoloog februari 2017
diploma proefkunde (OINOS) November 2016
diploma CIGE Gastronomie level 3. ( Peter Klosse.) juni 2017
Finale gehaald van Vinoloog van het jaar. September 2017
WSET Advanced level. december 2017 .

Ed werkt nu samen met Terravin in de Verskade te Zaandam. Hij is daar een enkele keer in de wijnshop te zien en ook bij proeverijen. Hij geeft de SDEN wijncursussen en themaproeverijen om meer mensen in Zaandam van wijn te leren genieten en kennis te laten maken met scala van wijnen die er in de wereld worden gemaakt.'

Mijn cursus(sen)