Lezing

“Er is een leven naast mantelzorg” op 12 november

In de workshop “Er is een leven naast mantelzorg” krijgt u tips en handvatten om overeind te blijven in een periode van mantelzorg. Je kiest niet voor mantelzorg, maar het overkomt je. Zo was Eve van Dijk in 2014 samen met haar  man mantelzorger voor haar schoonmoeder van 92 jaar. Ze weet nog goed hoe het begon : Op vrijdagmiddag 16.00 uur belde haar schoonvader van 93 met de vraag: “Zeg, als je nog boodschappen moet doen, neem je dan een halfje wit mee?”.  

Alles wat Eve in deze periode meegemaakte en geleerd heeft, heeft haar gestimuleerd om een bureau voor mantelzorgondersteuning op te richten. Inmiddels bestaat Kappa Helpt! al weer 4 jaar en is een begrip in de Zaanstreek.  De medewerkers van Kappa Helpt! nemen tijdelijk de taken van de reguliere mantelzorger over. De eerste match werd in oktober 2015 gemaakt. Vanaf de kennismaking bezocht Helen elke woensdagochtend een meneer met Alzheimer, zodat zijn vrouw met een gerust hart van huis kon om drie uur met haar vriendinnen te zwemmen.  

Tijdens de lezing is er ruim gelegenheid om verhalen en ervaringen te delen. Ook is er tijdens en na de lezing gelegenheid om vragen te stellen. Misschien vraagt u zich wel af of u mantelzorger bent. Of weet u niet bij wie u met uw vragen terecht kunt. In ieder geval gaat u naar huis met allerlei tips en handvatten om het mantelzorgen langer vol te houden. Want er is tenslotte ook een leven naast mantelzorg. 

 

Wanneer:

Gegeven door: Eve van Dijk
Datum: 12 november
Aanvang: 19:30 uur
Toegang: € 7,50 per persoon
Aantal plaatsen: 30
Adres: Westzijde 170a
Plaats: Zaandam

Reserveer plaatsen
1
2
3
Meer