Lezing

Paula Modersohn-Becker

Paula Modersohn-Becker was een van de meest vooruitstrevende Duitse kunstenaars in de vroege twintigste eeuw. Paula Becker werd geboren in 1876 in een kunstminnende middenstandsfamilie in Dresden. Ze volgde een goede opleiding en nam in onder meer Londen en Berlijn les in schilderen. Op oudjaarsdag 1899 vertrok ze voor de eerste keer naar Parijs, waar ze tijdens haar leven vier keer naartoe zou reizen. Parijs vormde haar kijk op de kunst en bepaalde haar stijl.

Becker wordt gezien als een van de vroegste expressionistische kunstenaars in Duitsland. Haar kleurpalet is rijk en vaak fel, haar penseelstreken zichtbaar en soms grof. Met deze stijl behoorde ze tot de voorhoede van de kunstenaarskolonie van Worpswede bij Bremen, waar ook haar man Otto Modersohn toe behoorde. Ze trouwden in 1901. Paula Modersohn-Becker heeft tijdens haar leven slechts enkele schilderijen verkocht, maar zij maakte er vele honderden. Bovendien kende zij de internationale avant-garde. Ze stierf in 1907 in het kraambed.

 

Het Rijksmuseum Twenthe toont tot 12 augustus een overzicht van het werk van Modersohn-Becker in een internationale context. Een prachtige gelegenheid in eigen land om kennis te maken met deze grote kunstenares. In de lezing spreken we over het leven en het werk van Paula Modersohn-Becker en over de Duitse en Franse avant-garde ten tijde van haar leven. We nemen u mee naar het schilderachtige Worpswede en halen de omgeving van de schilderes aan: Rainer Maria Rilke, Otto Modersohn, Henri Matisse en vele anderen.

Locatie: De Bieb Zaanstreek, Westzijde 170A, Zaandam

Datum: Zondag 3 juni van 12.00 - 14.00

Prijs:€ 10,00 regulier en 25% korting voor leden van De Bieb voor de Zaanstreek of CJP-houders

Wanneer:

Gegeven door: Bureau Boeiend Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Datum: 8 september
Aanvang: 12:00 uur
Toegang: € 10 (25% korting voor leden van De Bieb voor de Zaanstreek of CJP-houders) per persoon
Aantal plaatsen: 25
Adres: Westzijde 170 A
Plaats: Zaandam

Reserveer plaatsen
1
2
3
Meer