Zoek

lezingenoverzicht

 • 4 maart Joep Pelt in Podium de Flux

  Muzikaal globetrotter en topgitarist vertelt het verhaal van de blues.

  Meer informatie:  >>> Joep Pelt in Podium de Flux
 • 11 maart 'High Society' (tentoonstelling Rijksmuseum vanaf 8 maart)

  We kennen ze al: Marten Soolmans en Oopjen Coppit. In 2016 kochten de Nederlandse en de Franse staat het echtpaar van Rembrandt van Rijn uit 1634 gezamenlijk aan. Een aankoop die soms wat soapachtige trekken kreeg, maar die resulteerde in een even bijzondere als mooie regeling. De portretten zullen tot in lengte van dagen tussen het Louvre en het Rijksmuseum pendelen en blijven bij elkaar. Nadat ze na de aankoop enkele maanden te zien waren, vormen zij gerestaureerd en al, tussen 8 maart en 3 juni het stralend middelpunt van de tentoonstelling ‘High Society’ in het Rijksmuseum.

  Meer informatie:  >>> 'High Society' (tentoonstelling Rijksmuseum vanaf 8 maart)
 • 23 maart Alles over Diëten


  Ook wel eens een dieet gevolgd? In de lezing ‘Alles over diëten’ een overzicht door de tijd heen met de food trends van de laatste jaren, om vervolgens te kijken wat bruikbaar is.

  Meer informatie:  >>> Alles over Diëten
 • 8 april 'Van Gogh en Japan' (tentoonstelling in Van Gogh Museum)

  Na de bijna gewapende openbreking van het tot dan toe gesloten Japan in 1853-1854 kwam de westerse belangstelling voor het land in een stroomversnelling. Vanaf de jaren 1860 is er zelfs sprake van een heuse kunststroming die we het japonisme zijn gaan noemen. Tal van kunstenaars verzamelden Japanse houtsneden, gebruikten Japanse rekwisieten in hun composities en raakten geïnspireerd door bijzondere en voor Europese begrippen nieuwe composities. 

  Meer informatie:  >>> 'Van Gogh en Japan' (tentoonstelling in Van Gogh Museum)
 • 20 april Alles over Diëten


  Ook wel eens een dieet gevolgd? In de lezing ‘Alles over dieeten’ een overzicht door de tijd heen met de food trends van de laatste jaren, om vervolgens te kijken wat bruikbaar is.

  Meer informatie:  >>> Alles over Diëten

Lezingen

Hier vind je alle lezingen. Wil je zelf een lezing geven, neem dan contact met ons op.