Zoek

lezingenoverzicht

 • 6 april Guts, Durf te ondernemen

  GUTS, Durf te ondernemen!

  In vaste dienst blijven óf de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap? Heb je nog niet de ”Guts”?

  Meer informatie:  >>> Guts, Durf te ondernemen
 • 7 april Rembrandt: Lezing is UITVERKOCHT

  In 2019 is het 350 jaar geleden dat ‘s lands bekendste schilder Rembrandt van Rijn overleed. Tal van musea grijpen deze gelegenheid aan om Rembrandt en zijn kunst voor het voetlicht te brengen. Het Rijksmuseum toont alle werken van Rembrandt die het in de collectie heeft op een overzichtelijke expositie. Niet alleen de schilderijen, maar ook de tekeningen en prenten. Het Mauritshuis hangt zijn achttien schilderijen van Rembrandt eveneens in één tentoonstelling op en De Lakenhal komt met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt. Niet alleen het vakmanschap van de meester, maar ook diens ontwikkeling, keuzes en stijl komen op deze wijze optimaal tot hun recht.

  Meer informatie:  >>> Rembrandt: Lezing is UITVERKOCHT
 • 18 april Maestro Van Wittel, Hollandse schilder van het Italiaanse stadsgezicht

  Caspar van Wittel is een van de vele kunstenaars die in de 17e eeuw naar Italië trekken om inspiratie op te doen. Zo raken Utrechtse schilders in Rome diep onder de indruk van het werk van Caravaggio en introduceren zijn stijl in Nederland.

  De stadsgezichten die Van Wittel vanaf 1680 in Italië maakt zijn echter ook in Italië zo geliefd dat hij erin slaagt in zijn nieuwe thuisland een succesvolle carrière op te bouwen. Hij neemt de naam Vanvitelli aan en keert niet meer naar Nederland terug.

  Meer informatie:  >>> Maestro Van Wittel, Hollandse schilder van het Italiaanse stadsgezicht

Lezingen

Hier vind je alle lezingen. Wil je zelf een lezing geven, neem dan contact met ons op.